x

Consell Farmacèutic

Recomanacions consum begudes energètiques

La comercialització de nous aliments amb cafeïna afegida i l'aparició de nous patrons de consum d'alguns d'aquests productes, especialment les begudes energètiques associades al consum d'alcohol, han provocat casos de reaccions adverses com ara insomni, hipertensió, ansietat, deshidratació, convulsions, arítmia i trastorns cardíacs greus arreu del món.


És per això que l'Agència de Salut Pública de Catalunya fa les següents recomanacions en relació al consum de begudes energètiques:

1 - No consumiu begudes energètiques amb cafeïna simultàniament amb alcohol. La cafeïna pot emmascarar els símptomes d'embriaguesa, cosa que pot comportar una reducció de la percepció de l'estat d'intoxicació alcohòlica i incrementar el risc de patir efectes adversos.
2 - Eviteu el consum de begudes energètiques en els grups de població següents: dones embarassades i en període de lactància, nens, persones sensibles a la cafeïna, amb patologies cardíaques o trastorns neurològics.
3 - Si feu alguna activitat física intensa, no utilitzeu les begudes energètiques per a reposar líquids. La cafeïna té efectes diürètics que alteren l'equilibri electrolític i poden fer augmentar el risc de deshidratació. Cal beure aigua o altres begudes per a esportistes comercialitzades amb aquesta finalitat.

En el document adjunt es pot consultar la quantitat de cafeïna continguda en diversos productes.

Begudes energètiques (Agència de Salut Pública de Catalunya)

MÉS VISTOS

Els medicaments i el medi ambient_Punt SIGRE

Cadascú de nosaltres pot promoure actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.  Com tots sabem, és important reciclar correctament els ...

Conservació dels medicaments que cal guardar en nevera. Recomanacions.

La conservació adequada dels medicaments és molt important perquè aquests mantinguin l’activitat farmacològica esperada. No es poden guardar a qualsev ...

Com utilitzar correctament els inhaladors

Els inhaladors són la base del tractament de les malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però només són ...