x

NOTÍCIES

Arrenca l'Estudi Clínic OBRIR GIRONA

Ens plau informar-vos que finalment s'inicia el pilot "Obrir Girona" el proper 23 d'abril de 2021, amb una durada d'1 mes.  Al document adjunt podeu consultar la corresponent Nota de premsa publicada avui.

L'Objectiu d'aquest pilot és provar un sistema de certificacions (passi digital amb tecnologia Blockchain) que permeti crear espais MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagi) per tal de disposar d'una major seguretat en la realització d'activitats que abans de la pandèmia eren quotidianes (assistir a esdeveniments esportius, culturals, restaurants,...).

L’usuari/a que vulgui assistir a qualsevol dels esdeveniments d' "Obrir Girona" proposats, s’adreçarà amb l'APP AOK pass, prèviament descarregada al seu mòbil, a qualsevol de les farmàcies participants de Girona, Salt o Sarrià de Ter per obtenir el corresponent passi digital, imprescindible per a la seva assistència. 

El farmacèutic/a farà de fedetari en les següents situacions:

  1. Vacunació completa de la COVID19 (2 dosis): l'usuari/a ha de presentar un justificant de la seva situació de vacunat/da contra la COVID-19 ( La MevaSalut).  S'atorga una validesa del certificat de 6 mesos (des de la data de l'administració de la 2a dosis de vacuna contra la COVID-19)  Cost 2,5 eur.
  1. Usuari/a presenta justificació d’haver passat la COVID-19 fa més de 15 dies i en els últims 3 mesos (PCR positiva a la Meva Salut).  S'atorga una validesa del certificat de 3 mesos (des de la data de la PCR positiva presentada). Cost 2,5 eur
  1. Usuari/a sol·licita la realització d’un test d’antígens nasal per a la COVID-19 (validesa certificat: 36h). Cost 8,5 eur

Per a la realització del test d'antigen i evitar al màxim el temps d'espera, en el següent enllaç trobareu els horaris específics i sistemes de cita prèvia, si és el cas, de les farmàcies participants. 

La realització de test d'antigen per part de les farmàcies participants al pilot "Obrir Girona" s'autoritza únicament pel context excepcional d'aquest estudi. En qualsevol altre cas us recordem que la realització de tests antigen queda limitada als laboratoris i centres sanitaris autoritzats. 
Així mateix, en tractar-se d'un estudi, és imprescindible que l'usuari/a signi i presenti a la farmàcia, en tots els casos, el consentiment informat i la declaració responsable, amb les corresponents dades personals per tal que es puguin analitzar posteriorment i d'aquesta manera es pugui comprovar que els esdeveniments autoritzats en el marc de l'Obrir Girona han estat realment espais MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagi).

 Més informació a:

www.obrirgirona.cat

www.cofgi.org