x

MEDICAMENTS IL·LEGALS

Greus riscos per la salut relacionats amb el consum del producte per aprimar LI DA DAIDAIHUA (comercialitzat fora del canal farmacèutic)

Us fem arribar adjunta la Nota Informativa emesa per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) en relació amb l'advertència dels greus riscos per la salut relacionats amb el consum del producte per aprimar LI DA DAIDAIHUA.

Aquest producte, comercialitzat fora del canal farmacèutic es presenta com un producte natural a base de plantes i suposadament segur, però conté SIBUTRAMINA, un principi actiu no declarat en el seu etiquetatge,  cosa que posa en perill la salut dels consumidors/es que poden patir reaccions adverses fatals en persones que consumeixen aquest producte.

La sibutramina produeix un augment de la freqüència cardiaca i la pressió sanguinia que pot causar arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars greus.

En la UE es va retirar l'autorització de sibutramina la qual no está autoritzada desde 2010. L'AEMPS ja ha alertat i está actuant contra la seva venda a través de webs il·legals. Per aquest motiu ha ordenat la retirada del mercat de tots els exemplars d'aquest producte.

Una vegada més, recordem que els medicaments il·legals manquen de les necessaries garanties de qualitat, seguretat i eficàcia que únicament la cadena ininterrumpuda de professionals farmacèutics pot garantir. L'única manera d'evitar els riscos és comprar-los en els establiments regulats,  farmàcies.

Perquè els medicaments il·legals suposen un risc per a la salut? com podeu evitar aquests riscos? Com podeu saber que la web on compreu medicaments sense recepta és legal? Consulteu AQUÍ.

 

Documents adjunts
MÉS VISTOS
29/11/2011

Retirada del mercat de diversos productes comercialitzats per l'empresa EUROVITAL (Munsbach -Luxemburg) que contenen MELATONINA, al tenir la considera

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat dels productes que es relacionen a continuació, com ...

18/11/2015

Retirada del mercat del producte cosmètic "CREMA DE PLANTAS B.A" per contenir corticoïds a la seva composició.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha emès una nota informativa en relació a la retirada del mercat de totes les unitats del p ...

09/05/2017

Retirada del mercat del producte GOUTTES D'AMOUR.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una nota informativa en relació a la retirada del mercat del producte GOUTTES ...

PER ANYS