x

MEDICAMENTS IL·LEGALS

Informació sobre el producte il·legal Miracle Mineral Solution o MMS

Donat que en els darrers dies hi ha hagut diverses consultes ciutadanes en relació al producte MMS (Miracle Mineral Solution) us comuniquem que:

- El Suplement Mineral Miraculós o Miracle Mineral Solution (MMS) és un medicament fraudulent i il·legal, comercialitzat per internet a través de múltiples distribuïdors, i que s'ofereix com a tractament d'un ampli ventall de malalties, des de malalties infeccioses -VIH, hepatitis, grip, refredats comuns, etc.- fins a càncer o Alzheimer.

- El producte consisteix en una solució de clorit sódic al 28% més un àcid, generalment acid cítric (llimona o vinagre) al 40%. Aquesta mescla dóna lloc a un compost anomenat diòxid de clor - molt similar al lleixiu - que resulta altament tòxic per a la salut del qui l'ingereix.

El diòxid de clor és un potent agent oxidant que, gràcies al seu poder biocidà i neutralitzador del color, olor i gust de l'aigua, s'utilitza amb molta freqüència per a desinfectar l'aigua i blanquejar paper i teles.

Riscos que comporta el consum de MMS:
La ingesta de MMS, segons les instruccions que acompanyen al producte, ha originat diverses notificacions de casos de pacients que han presentat efectes indesitjables greus, o fins i tot mortals, com a conseqüència de la seva potent acció oxidant. En conseqüència, les autoritats sanitàries de diversos països com Canadà, Estats Units, Regne Unit, França, Bèlgica i Espanya, han emès alertes informatives advertint sobre els riscos que comporta la ingesta de MMS i ordenant-ne la retirada.

Els mateixos promotors del MMS adverteixen que, en ocasions, el pacient pot presentar nàusees, vòmits i diarrea, i que quan això succeeix és senyal de que el cos s'està "desintoxicant". En realitat, aquests efectes indesitjables són resultat de la toxicitat del MMS sobre el sistema digestiu, podent conduir al consumidor a hipertensió arterial i deshidratació, causant-li danys intestinals, hematològics i respiratoris. També s'han observat afectacions en la reproducció, en el desenvolupament neurològic i en la funció de les tiroides.

El 14 de maig de 2010, l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) va declarar el MMS producte il·legal i va ordenar la retirada del mercat de tots els exemplars de MMS (codi d'alerta 2010037).

La recomanació que cal donar a aquelles persones que estiguin prenent MMS o bé, que tinguin coneixement d'algú que l'està prenent, és d'interrompre immediatament el seu consum i consultar a un professional sanitari, tan aviat com sigui possible, per tal d'avaluar de nou el seu estat de salut i fer un seguiment dels possibles efectes tòxics.

En cas de dubtes es pot contactar amb CatSalut Respon trucant al 061 o bé a través del portal www.gencat.cat/salut.

 

MÉS VISTOS
29/11/2011

Retirada del mercat de diversos productes comercialitzats per l'empresa EUROVITAL (Munsbach -Luxemburg) que contenen MELATONINA, al tenir la considera

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat dels productes que es relacionen a continuació, com ...

18/11/2015

Retirada del mercat del producte cosmètic "CREMA DE PLANTAS B.A" per contenir corticoïds a la seva composició.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha emès una nota informativa en relació a la retirada del mercat de totes les unitats del p ...

09/05/2017

Retirada del mercat del producte GOUTTES D'AMOUR.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una nota informativa en relació a la retirada del mercat del producte GOUTTES ...

PER ANYS