x

NOTÍCIES

Campanya SIGRE “GRÀCIES PER DONAR UN COP DE MÀ”

SIGRE COMENÇA A CATALUNYA LA CAMPANYA “GRÀCIES PER DONAR UN COP DE MÀ”

 

  • El 97% dels catalans considera que llençar les restes de medicaments a les escombraries o per l'aigüera perjudica "força o molt" el medi ambient

 

  • A 9 de cada 10 llars catalanes es revisa la farmaciola amb regularitat. En el 95% dels casos revisats, els catalans retiren algun medicament caducat.

 

  • El 87% dels ciutadans considera que automedicar-se amb els medicaments sobrers de tractaments prescrits pel metge i emmagatzemats a la farmaciola pot comportar un risc per a la seva salut.

Sota l'eslògan “Gràcies per donar un cop de mà”, SIGRE comença aquesta tardor a Catalunya una nova campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar al ciutadà sobre la necessitat de dipositar al punt SIGRE de la farmàcia els envasos buits o amb restes de medicaments.

 

La campanya incideix en la importància, per tal de preservar el medi ambient i la nostra salut, de reciclar correctament els envasos i les restes de medicaments caducats o que ja no siguin necessaris, i així donar-los un tractament mediambiental correcte.

 

A més, també reconeix i agraeix la col·laboració dels ciutadans per tancar de manera adequada el cicle vital del medicament i la contribució de cadascun dels agents del sector farmacèutic per aconseguir els dos objectius de SIGRE:  

  • Mediambiental, amb la finalitat d'evitar que aquests residus es llencin a les escombraries o per l'aigüera, amb el conseqüent risc de contaminació del sòl, aigua rius i ecosistemes.
  • Sanitari, per retirar de les llars els medicaments caducats, en mal estat de conservació o les restes de tractaments finalitzats per evitar problemes derivats d'un mal ús dels mateixos.

 

Els catalans disposen de 3.170 Punts SIGRE i ratifiquen que el lloc més adequat per a la seva ubicació és la farmàcia, per proximitat al domicili, seguretat i confiança en el farmacèutic.  

 

Punts SIGRE

Barcelona

2.286

Girona

353

Lleida

196

Tarragona

335

Total

3.170

La campanya es desenvoluparà en premsa, televisió i mitjans digitals.   

A més, destaca el compromís del sector farmacèutic per protegir el medi ambient i fomentar l'ús responsable del medicament, donant especial atenció al compliment dels tractaments amb antibiòtics i l'adequada gestió dels seus envasos i residus, amb l'objectiu de contribuir a pal·liar el problema de les resistències bacterianes, un dels principals problemes de salut pública a nivell mundial.   

 

Què s'ha de dipositar al Punt SIGRE de la farmàcia ?

  • En acabar un medicament: L'envàs buit (blíster, flascó, tub, aerosol, etc.) juntament amb el seu envàs original
  • Al finalitzar un tractament: L'envàs amb la resta de medicació que hagi pogut sobrar, sempre dins el seu envàs original.
  • Al revisar la farmaciola: Els medicaments caducats, en mal estat de conservació i els que ja no es necessitin.

 

Què és SIGRE ?

 

SIGRE Medicament i Medi ambient, és una entitat sense ànim de lucre en la què participen tots els agents del sector farmacèutic (indústria, distribució i farmàcia) per garantir el correcte tractament mediambiental dels residus d'envasos, buits o amb restes de medicaments, que es generen als domicilis.

La seva activitat es centra en tres grans línees d'actuació: l’ impuls i coordinació de les mesures d'eco disseny que aplica la indústria farmacèutica als envasos de medicaments, perquè aquests siguin cada cop més ecològics; la gestió ambiental dels residus que el ciutadà diposita en els Punts SIGRE de les farmàcies, per cuidar el medi ambient; i la conscienciació de la opinió pública, per a aconseguir un ús més responsable del medicament.

Documents adjunts