x

NOTÍCIES

Programa d'Educació Sanitària pel Bon Ús dels Medicaments_Xerrades 2020 (PESBUM)

Després de l'etapa d'incertesa generada per la pandèmia de COVID19, i veient que mica en mica anem fent passes de desconfinament que ens permeten reiniciar iniciatives que havien quedat suspeses, ens plau informar-vos que donem el tret de sortida a l'edició 2020 del Programa d'Educació Sanitària pel Bon Ús dels Medicaments (PESBUM), una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics comunitaris amb l'objectiu d'augmentar el coneixement sobre l'ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig.

Qui les organitza?

Com en anteriors ocasions, la campanya s'organitza des del Col·legi de Farmacèutics  de Girona, en col·laboració amb el Departament de Salut i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

A qui s’adrecen les xerrades?

Enguany es presenta amb una mirada més àmplia i s'adreça al col·lectiu de persones més grans de 65 anys però també a altres col·lectius de menor edat a qui considereu que pot interessar. El farmacèutic pot tenir un paper important com a educador sanitari, no només a nivell de la promoció del bon ús dels medicaments, sinó també en la prevenció d'errors de medicació i de possibles interaccions medicamentoses. 

En l’edició de l’any 2020, el Programa ofereix els següents temes:

  • Què cal saber sobre els antibiòtics
  • Què cal saber sobre el dolor
  • Què cal saber sobre la diabetis
  • Què cal saber sobre la hipercolesterolèmia
  • Què cal saber sobre la hipertensió arterial
  • Què cal saber sobre la salut bucodental- dents
  • Què cal saber sobre la salut bucodental- boca
  • Què cal saber sobre l'insomni
  • Què cal saber de la incontinència urinària
  • Un cicle de dues xerrades; una primera amb conceptes bàsics sobre "El bon ús dels medicaments", i una segona, en format taller, sobre la "Importància de seguir bé els tractaments".

Qui fa la sol·licitud?

Els ajuntaments de la província de Girona, mitjançant el Formulari on line rebut per mail. Obert el període de sol·licitud de xerrades per a l’Edició 2020 

El termini d’inscripció s'allarga fins al proper 15 de juliol de 2020. L'assignació del farmacèutic/a formador/a es fa des del COFGI seguint el Procediment establert.

On i quan es fan?

Les xerrades es realitzen en centres cívics, casals de gent gran, ajuntaments i residències d'avis, arreu de Catalunya.
Els tallers tenen una durada aproximada de 45 minuts i l'assistència és voluntària i sense cap cost per part dels participants ni ajuntaments.

La previsió d'aquest any és la de realitzar les xerrades en el període entre l'1 de setembre i el 30 de novembre, sempre i quan la situació sanitària del moment ho permeti.

A causa de la situació actual que estem vivint COVID-19 no es programaran xerrades durant els mesos d’estiu i la realització definitiva de les sessions estarà supeditada sempre a la situació sanitària existent en la data acordada i seguint sempre les recomanacions del Departament i de l’Agència de salut pública en cada moment. 

 

Per tal de poder donar resposta a tots els ajuntaments interessats, es podran realitzar un màxim de 2 xerrades per ajuntament, tenint en compte sempre el pressupost per aquest any 2020.  L’assignació de xerrades es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció i el farmacèutic/a formador/a es gestionarà directament des del COFGi.

Per qualsevol qüestió addicional, no dubteu a contactar amb nosaltres (COF Girona 972 201824 ).

Esperem que l’edició 2020 sigui de nou un èxit.