x

NOTÍCIES

Programa d'Educació Sanitària pel Bon Ús dels Medicaments_Xerrades 2024 (PESBUM)

Programa que consta de xerrades informatives adreçades a la gent gran sobre la utilització dels medicaments, com ara: El bon ús dels medicaments, La importància de seguir bé els tractaments, Què cal saber de la hipertensió arterial, Què cal saber de la hipercolesterolèmia, Què cal saber de la Diabetis,.....

Ens plau informar-vos que donem el tret de sortida a l'edició 2024 del Programa d'Educació Sanitària pel Bon Ús dels Medicaments (PESBUM), una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics comunitaris amb l'objectiu d'augmentar el coneixement sobre l'ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig.

A més a més, el PESBUM es reorienta i a part de dirigir-se a la població general s’oferiran sessions en altres àmbits com ara centres educatius ( cursos d'ESO i batxillerat) , per promoure el bon ús dels medicaments, els antibiòtics i l'acne (novetat).

Qui les organitza?

Com en anteriors ocasions, la campanya s'organitza des del Col·legi de Farmacèutics  de Girona, en col·laboració amb el Departament de Salut i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.

A qui s’adrecen les xerrades?

Enguany es presenta amb una mirada més àmplia i s'adreça al col·lectiu de persones més grans de 65 anys però també a altres col·lectius de menor edat a qui considereu que pot interessar. El farmacèutic pot tenir un paper important com a educador sanitari, no només a nivell de la promoció del bon ús dels medicaments, sinó també en la prevenció d'errors de medicació i de possibles interaccions medicamentoses. 

En l’edició de l’any 2024, el Programa ofereix els següents temes:

  • Què cal saber del dolor
  • Què cal saber dels antibiòtics
  • Què cal saber de la hipertensió arterial
  • Què cal saber de la hipercolesterolèmia
  • Què cal saber de la diabetis
  • El bon ús dels medicaments
  • La importància de seguir bé els tractaments
  • Què cal saber de la salut bucodental
  • Què cal saber de l’insomni
  • Què cal saber de la incontinència urinària
  • Què cal saber de les vacunes 
  • Què cal saber del tractament de l'Alzheimer 
  • La importància del bon ús dels medicaments (només en centres educatius)
  • Què cal saber dels antibiòtics (només en centres educatius)
  • Què cal saber de l'acne (només en centres educatius)

Qui fa la sol·licitud?

Els ajuntaments de la província de Girona, mitjançant el Formulari on line rebut per mail. Obert el període de sol·licitud de xerrades per a l’Edició 2024. 

En el cas dels centres educatius interessats han de contactar amb el Departament d'Educació qui els facilitarà el formulari o bé amb el Col·legi de Farmacèutics de Girona (cofgirona@cofgi.org).

El termini d’inscripció és obert.  L'assignació del farmacèutic/a formador/a es fa des del COFGI seguint el Procediment establert.

On i quan es fan?

Les xerrades es realitzen en centres cívics, casals de gent gran, ajuntaments i residències d'avis, arreu de Catalunya.

Com a novetat,  aquest any les xerrades es podran realitzar també en format virtual, sempre que les entitats n'assumeixin la gestió (convocatòria, plataforma de connexió, control assistència, registre inscripcions).

Els tallers tenen una durada aproximada de 45 minuts i l'assistència és voluntària i sense cap cost per part dels participants ni ajuntaments.

El període per realitzar les xerrades ja està obert .

Per tal de poder donar resposta a tots els ajuntaments interessats, es podran realitzar un màxim de 3 xerrades per ajuntament, tenint en compte sempre el pressupost per aquest any 2024.  L’assignació de xerrades es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció i el farmacèutic/a formador/a es gestionarà directament des del COFGi.

Per qualsevol qüestió addicional, no dubteu a contactar amb nosaltres (COF Girona 972 201824 ).

Esperem que l’edició 2024 sigui de nou un èxit.