x

NOTÍCIES

25 de setembre de 2020_Dia mundial del Farmacèutic

El 25 de setembre  està establert com el Dia Mundial dels Farmacèutics per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP).  Amb el lema d'aquest any "Transformant la salut global"  els farmacèutics volen destacar tota la feina que desenvolupa la Professió Farmacèutica per a contribuir de forma integral en la millora de la salut, a través de l'accés a medicaments segurs, eficaços, de qualitat i assequibles però també als serveis assistencials farmacèutics.

Amb la seva tasca en tots els àmbits d'actuació dels farmacèutics contribueixen a transformar la salut de totes les comunitats de manera global, tant pel que fa a el medicament, com a la salut en general mitjançant l'educació sanitària, la recerca o la docència, entre d'altres.

Aquest any de manera específica la FIM vol destacar la important tasca de la professió farmacèutica durant la pandèmia tant per a detenir la seva propagació com per a garantir sempre l'accés als medicaments.

Organitzacions i membres de tot el món, entre elles el Consejo General , els diferents Col·legis de Farmacèutics i farmacèutics a títol particular se sumen cada any a aquesta celebració amb l'objectiu de destacar la tasca de la professió farmacèutica i compartir-ho entre d'altres amb els pacients, administracions, altres professionals de la salut.

Una de les característiques distintives de la Farmàcia de l’estat espanyol és la seva distribució, ja que garanteix que quasi el 100% de la població disposi d'una farmàcia a prop de casa. L’Estat espanyol és un dels països europeus que menys habitants té per farmàcia, lluny de països com Suècia amb més de 10.000 habitants per farmàcia o Dinamarca amb 17.000 o Regne Unit amb 5.000 habitants de mitjans de comunicació.

Més informació

AVÍS IMPORTANT
Accedeix a la nova secció "El meu espai" i comprova les dades de la teva fitxa col·legial.
El meu espai
NOTA: Agrairem ens facilitis el teu número de móbil. Cada vegada resulta més necessari en cas que calgui un contacte urgent.