x

NOTÍCIES

Impuls Recepta electrònica privada

Per a la vostra informació els Consells de Col·legis Professionals de Metges, Odontòlegs i Farmacèutics de Catalunya han redactat una nota de premsa conjunta en relació amb la recepta electrònica privada, de la que es farà difusió per mitjà de la premsa i xarxes socials avui, 14 de desembre, a les 10 h de matí.

 

El President del Consell Català de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Sr. Jordi Casas, destaca que les farmàcies estan plenament preparades per utilitzar aquest sistema, que contribueix a una dispensació més segura i evita que els usuaris recorrin a l'ús de suports no vàlids a l'hora d'accedir a la seva medicació com, per exemple, receptes fotografiades o enviades per aplicacions de missatgeria instantània.

 

Com ja sabeu, aquestes receptes electròniques privades s’identifiquen ràpidament perquè el pacient disposa d’un codi datamatrix, en format telemàtic (e-mail, aplicacions de missatgeria, etc.) o en format paper, a través del qual es pot visualitzar la prescripció del tractament complet.

El procediment de dispensació és molt senzill i actualment els programes de gestió (PGOF) permeten fer la consulta i la dispensació de manera integrada i en un entorn segur. És important realitzar la dispensació seguint les instruccions per desactivar la recepta corresponent de forma correcta. (Podeu consultar el manual del vostre PGOF a la Biblioteca del Portal de Serveis, dins lapartat de recepta privada i recepta electrònica.)


Aquest sistema ens ofereix molts beneficis:

  • És més segur i sostenible, impedeix falsificacions, evita errors de lectura i assegura la traçabilitat.
  • És omnicanal, es pot utilitzar des de diferents dispositius en qualsevol centre i consulta.
  • Assegura un millor control del pacient i de la seva medicació per part dels metges, els dentistes i els farmacèutics. 
  • Es poden prescriure tots els medicaments disponibles en el nomenclàtor de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, estupefaents, fórmules magistrals i preparats oficinals i renovar un tractament que ja està finalitzat.
  • Permet una dispensació més segura i còmoda, ja que amb el DNI i un codi identificatiu, el pacient podrà retirar la medicació a qualsevol farmàcia d’arreu de l’Estat.
  • La medicació prescrita i dispensada del pacient es registra a la història clínica del sistema, garantint la protecció de les dades i la confidencialitat sobre el tractament.

També, permet fer la desactivació automàtica a SEVeM, anul·lar una dispensació feta (amb la reactivació automàtica del datamatrix), consultar receptes dispensades, substituir, bloquejar una dispensació i reservar una fórmula magistral.

 

Un aspecte important a tenir en compte és que la caducitat de la recepta és de 10 dies, d’acord amb el RD 1718/2010. Per aquest motiu, si s’intenta dispensar la primera recepta després dels 10 dies des de la seva prescripció, el sistema haurà eliminat totes les receptes.

 

Per qualsevol dubte podeu trucar al CIM col·legial.

 

Documents adjunts