x

NOTÍCIES

Increment del nombre de casos de xarampió a Catalunya

El Departament de Salut ha publicat a la seva web, la següent Nota de premsa pel que fa a l'increment del nombre de casos de xarampió a Catalunya durant aquests últims mesos.

"...El xarampió és una de les malalties infeccioses més contagioses i pot arribar a ser greu en nadons i persones adultes.

La simptomatologia del xarampió consisteix bàsicament en febre, congestió nasal, irritació de la gola, tos seca i conjuntivitis. De vegades, es poden observar petites taques blanques en la mucosa de la boca però són difícils de distingir. Després d'uns quatre dies de l'inici de la simptomatologia general, apareix una erupció de taques vermelles, planes i de forma irregular, primer a la cara (darrere de les orelles) i posteriorment s'estén al tronc, els braços i les cames.

Aquesta malaltia rarament és greu i en general es cura sense complicacions en els nens sans, encara que de vegades pot presentar complicacions; les més habituals són les infeccions de l'oïda mitjana i les pneumònies.

En els adults la simptomatologia és la mateixa que en els nens, però el quadre pot ser més greu i les complicacions esmentades presenten més freqüència..."