x

NOTÍCIES

Les farmàcies dispensen 22.500 productes menstruals reutilitzables al dia des del llançament de "La meva regla, les meves regles"

En només 10 dies des de la seva posada en marxa de la iniciativa “La meva regla, les meves regles”, les farmàcies catalanes han dispensat més de 2.000 productes menstruals reutilitzables cada hora, és a dir, cada dia han dispensat un total de 22.500 copes, calces menstruals i compreses de tela.

Des de l’inici de l’acció, impulsada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, el passat 4 de març, 225.000 dones o persones menstruants tenen el seu producte menstrual reutilitzable. A més, l’aplicació La Meva Salut acumula 415.000 descàrregues de codis QR, necessaris per a la dispensació, i ha rebut 925.000 consultes.

Aquestes dades demostren l’èxit i la bona acollida d’aquesta iniciativa que garanteix que totes les dones i persones menstruants de Catalunya tinguin accés als productes menstruals reutilitzables. Alhora, permet trencar mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones, acabar amb la pobresa menstrual, generar un estalvi a les dones i famílies i tenir cura del planeta amb productes sostenibles i reutilitzables.