x

NOTÍCIES

Mascaretes Salut. Dispensació i recomanacions d'ús.

Pel que fa al lliurament de les mascaretes-Salut a l’OF us informem de les següents novetats :

  • La campanya finalitzarà el proper 21 de juny de 2020.
  • A partir del dilluns 25 de maig es poden dispensar fins un màxim de 4 mascaretes amb una cadència de 3 dies. Adjunt trobareu el nou cartell en format pdf i jpg.
  • Mascaretes blanques en les darreres comandes lliurades. Les mascaretes blanques es poden utilitzar per les dues bandes; és a dir, es pot triar quina es vol utilitzar com a part interna i quina com a externa. Així doncs, caldrà "marcar" quina cara és la interior o la exterior, per utilitzar-ho sempre de la mateixa manera. Recordem que en les mascaretes blanques i blaves, la part blanca és la interna i la blava, l’externa.
En qualsevol cas, totes elles compleixen amb els mateixos estàndards de qualitat.

Recordeu que des del dilluns 20 d'abril ja estan disponibles a les oficines de farmàcia les mascaretes (la primera gratuïta) que va anunciar el Departament de Salut el passat dijous 9 d’abril.

Actuem amb responsabilitat: no trenqueu el confinament i només aneu a buscar mascaretes si les necessiteu de manera immediata per a la vostra activitat o situació.

Per tal d’accedir a aquestes mascaretes, podeu adreçar-vos a qualsevol farmàcia mostrant la  Targeta Sanitària Individual (TSI) si sou usuaris de CatSalut.  Si sou afiliats a MUFACE/ISFAS/MUGEJU, el vostre farmacèutic us informarà.

Quin cost tenen es mascaretes per l’usuari/a? 

  • En cas que sigui la primera mascareta que es reculli, aquesta serà gratuïta ja que anirà a càrrec del CatSalut. 

  • En cas que NO sigui la primera, a partir del proper dilluns 25 de maig, han de passar 3 dies (enlloc de 7 dies com fins ara) des de la recollida de l'anterior/s per poder adquirir una nova mascareta.

A partir de la segona mascareta i següents, l’usuari ha d’abonar 0,76 € per mascareta. 

Quantes mascaretes per persona hi haurà?

Fins a aquest moment ha estat limitat a una amb un màxim de 2 mascaretes per CIP o CIP-SNS. A partir del dia 25 de maig, però, es podran dispensar fins un màxim de 4 mascaretes a la setmana per usuari. Cal tenir en compte, però que sigui quin sigui el nombre d’unitats dispensades (de 1 a 4), caldrà esperar 3 dies per una nova compra.

A mesura que es disposi de més unitats de mascaretes, es podran adquirir a un preu de 0,76 euros/mascareta/dispensació,

Com es poden identificar els usuaris ?

  • Usuaris de CatSalut:  presentant la TSI (CIP)
  • Afiliats MUFACE/ISFAS/MUGEJU: amb cobertura pública (CIP) / amb cobertura privada, mitjançant el codi d'identificació del Sistema Nacional de Salut (CIP-SNS)

 

En els documents adjunts podeu consultar:

- CARTELL EXPLICATIU

- RECOMANACION DÚS DE LES MASCARETES