x

NOTÍCIES

Resum accions autonòmiques Test de diagnòstic COVID-19 supervisat a les OF, comunicació i resultats.

Al document adjunt es pot consultar el resum  de la recopilació de dades del diferents col·legis professionals de Farmacèutics resultat de la consolidació de la informació relativa als test de diagnòstic de la COVID-19 realitzats a les farmàcies així com en la comunicació dels resultats i l'emissió de certificats, en funció dels acords establerts amb les autoritats sanitàries autonòmiques competents.

Fins el moment el seguiment de la dispensació d'aquests test, així com el registre i la notificació de casos positius per part de les farmàcies, s'està portant a terme en 12 comunitats autònomes: Astúries, Aragó, Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, La Rioja, Múrcia, Navarra i el País Basc.

Aquesta acció ha contribuït a descarregar de forma significativa el Sistema Nacional de Salut (SNS) i desenvolupar noves línies de treballa per una millor gestió de la pandèmia.

Les xifres recollides des de que les farmàcies van començar a col·laborar fins ara que s'ofereixen, mostren el importantíssim paper que ha suposat la participació activa de les farmàcies:

  • Durant el segon semestre 2021 i el que portem de 2022 s'han realitzat o supervisat directament a les farmàcies 1.043.800 test en tot l'estat espanyol. D'aquest total i fins al moment, s'han detectat i comunicat 109.570 positius.
  • El total de proves en les que el farmacèutic o farmacèutica ha participat en la comunicació dels resultats positius fins al moment, ja sigui en proves realitzades a la pròpia farmàcia o en les realitzades al domicili de la persona amb comunicació posterior del resultat a la farmàcia, ha estat de 439.000 en totes les farmàcies de l'estat espanyol.

Aquest document l'ha elaborat el Consejo General de Col·legis de Farmacèutics de l'estat Espanyol.