x

NOTÍCIES

Setmana Europea de les proves del VIH i les hepatitis víriques, edició primavera 2024

Del 20 al 27 de maig de 2024, se celebra la Setmana Europea de la Prova del VIH i les Hepatitis, una iniciativa que s’organitza dos cops a l’any (primavera i tardor) per promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i incentivar la realització d’aquestes proves.

A Catalunya, al voltant de 32.500 persones conviuen amb el VIH i el 5,8% d’aquestes ho desconeixen. Pel que fa a l’hepatitis C, s’estima que 65.000 persones s’han contagiat del virus. És per aquest motiu que cal seguir fent ressò i recordar a la ciutadania, i especialment als col·lectius amb major probabilitat de patir aquestes infeccions, la importància de la detecció precoç.

Fer-se les proves permet conèixer com més aviat possible si es pateix la infecció i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar mesures per evitar la reinfecció i la transmissió.

En aquest sentit, la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques ha elaborat els següents materials:

Us animem doncs a participar activament en aquesta setmana de les proves del VIH i les HV.

La prova del VIH es pot sol·licitar durant tot l'any i de forma confidencial i voluntària:
- Metge o metgessa de capçalera.
- Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual del CAP Drassanes de Barcelona.
- Farmàcies acreditades distribuïdes per tot Catalunya.
Per a més informació es pot trucar al 061 Salut Respon o al telèfon d'informació de la sida 900 212 222.