x

NOTÍCIES

Una trentena d'entitats catalanes impulsen la iniciativa col·laborativa #Obrir

El Consell de Cambres de Comerç, els Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, el CBCat (Centre Blockchain de Catalunya), el Festival Cruïlla, l'Associació de Sales de Concert de Catalunya i la Federació de Fires de Catalunya, amb el suport d'una trentena d'entitats i institucions més, han presentat aquest migdia, a l'auditori de la Cambra de Comerç de Barcelona, la iniciativa col·laborativa #Obrir, un model de certificats digitals vehiculats mitjançant tecnologia blockchain, que s'ha elaborat amb l'objectiu de flexibilitzar les mesures de seguretat imposades per la situació sanitària actual.

Els impulsors de la iniciativa la posen a disposició del Govern amb la voluntat de reactivar l'activitat econòmica de Catalunya.

La presentació, a més de fer pública la iniciativa #Obrir, també ha donat els primers resultats de l'assaig clínic Obrir Girona, que es va dur a terme a la ciutat entre el 23 d'abril i el 22 de maig. Segons el Dr. Ramos, investigador principal d'aquesta prova, ha confirmat que "la incidència de la mostra de gent que va participar als esdeveniments MBCC d'Obrir Girona és lleugerament inferior al grup que no ho va fer. Això demostra que es poden celebrar esdeveniments MBCC sense incrementar el risc de contagiar-se de la Covid".

Adjunta trobareu la corresponent nota de premsa.

Documents adjunts