x

Consell Farmacèutic

Decàleg per a un consum responsable dels complements alimentosos

L'AECOSAN (Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició) recomana als consumidors realitzar un consum responsable dels complements alimentosos. Els consumidors son responsables de la seva pròpia salut, d'atendre el consell dels metges i altres experts sanitaris, així com de seguir les instruccions d'ús i els advertiments de l'etiqueta dels productes.

Quines són les pautes generals per a un consum responsable dels complements alimentosos?

  • Els complements alimentosos no s'han d'utilitzar com a substituts d'una dieta equilibrada. Una dieta variada i equilibrada proporciona tots els nutrients necessaris per el normal desenvolupament i manteniment d'un organisme sà.
  • Cal seguir sempre les instruccions d'ús proporcionades a l'envàs.
  • Cal fixar-se en els ingredients per si s'és al·lèrgic o intolerant a algun d'ells.
  • No consumir un complement alimentós en dosis superiors a les indicades a l'etiqueta, ja que un consum a dosis més altes de les recomanades poden tenir efectes perjudicials per a la salut, sobre tot si s'allarga en el temps. .
  • Un producte natural no és sinònim d'un producte segur.
  • Informi sempre al seu metge o farmacèutic:

            - Dels complements alimentosos que està consumint. En particular, si pateix alguna malaltia subjacents. Això ajudarà el metge a considerar els efectes combinats entre la seva medicació i el complement alimentós en             el diagnòstic i el tractament de la seva malaltia.

          - Si te previst sotmetre's a una intervenció quirúrgica.

          - Si està embarassada o en període de lactància. La majoria dels complements alimentosos no han estat estudiats en dones embarassades o  durant el període de lactància.

          - Si està considerant donar un complement alimentós a un nen. Si sospita que el complement alimentós li pot ocasionar alguna reacció adversa comuniqui al seu metge els símptomes.

  • Desconfiï dels complements alimentós que s'anuncien amb propietats i efectes increïbles o com solucions "miracle" dels seus problemes.
  • No compri complements alimentosos de fonts desconegudes. Compri els seus complements alimentosos en canals de distribució d'aliments autoritzats o a la farmàcia. Comprar de fonts desconegudes en Internet o correu ordinari pot suposar un risc.
  • Recordi que per a reduir el sobrepès i l'excés de greix es recomana reduir la ingesta de calories amb una dieta d'aliments adequada i, al mateix temps, augmentar la despesa energètica mitjançant un adequat nivell d'activitat física. El consum de qualsevol complement alimentós només ha de ser complementari o addicional. A més, recordi que per mantenir el resultat obtingut es necessari adoptar de forma permanent hàbits alimentaris saludables i seguir un estil de vida actiu.
  • En genera. inclús si fa esporta, amb una dieta variada i equilibrada, que inclogui una adequada hidratació, pot cobrir les necessitats nutricionals del seu cos.

 

 

Més informació

 

MÉS VISTOS

Els medicaments i el medi ambient_Punt SIGRE

Cadascú de nosaltres pot promoure actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.  Com tots sabem, és important reciclar correctament els ...

Com utilitzar correctament els inhaladors

Els inhaladors són la base del tractament de les malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però només són ...

Conservació dels medicaments que cal guardar en nevera. Recomanacions.

La conservació adequada dels medicaments és molt important perquè aquests mantinguin l’activitat farmacològica esperada. No es poden guardar a qualsev ...