x

Consell Farmacèutic

Lents de contacte. Què cal saber?

Per aconseguir una bona salut ocular és imprescindible utilitzar correctament els productes de manteniment específics de les lents de contacte, així com adoptar una serie de pautes higiènico sanitaries, per tal d'evitar contaminacions microbianes derivades del seu ús. 

Si utilitzes lents de contacte, cal que segueixis les següents recomanacions per un correcte ús:

1- Renta’t les mans abans i després de posar-te les lents de contacte.  
2- No les utilitzis més de 8-10 hores al dia.
3- Desa-les sempre en un portalents cobrint la lent amb el sistema de manteniment adequat (substància de conservació especial per a cada tipus, en cas que en necessitin). Canvia el portalents cada 2 mesos o quan estigui brut o trencat. Cal mantenir sempre net el portalents per evitar contaminacions per fongs,…Renova el producte de manteniment de l’estoig després de cada posada i/o cada dia.
4- Utilitza la solució de neteja recomanada pel teu òptic optometrista i segueix les instruccions d’ús i emmagatzematge.
5- No utilitzis mai aigua de l’aixeta ni saliva per netejar-les.
6- Utilitza llàgrimes artificials sense conservants per alleugerir les molèsties derivades de la manca d’humitat ocular. Pregunta a la teva farmacèutica.
7- No dormis mai amb les lents de contacte a menys que t’ho aconselli el teu òptic o oftalmòleg.
8- Posa’t les lents de contacte abans de maquillar-te, per evitar contaminacions.
9- Si tens infecció o irritació ocular, no te les posis.
10- Segueix les recomanacions del fabricant sobre la vida útil i la periodicitat de renovació.
11- No has d’utilitzar-les per esports aquàtics, tampoc a la platja o piscina.
12- Si tens dolor, tens l’ull vermell o experimentes visió borrosa associats a l’ús de les lents, treu-te-les i consulta amb el teu òptic-optometrista.
13- Revisa els teus ulls cada any.
Documents adjunts
MÉS VISTOS

Els medicaments i el medi ambient_Punt SIGRE

Cadascú de nosaltres pot promoure actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.  Com tots sabem, és important reciclar correctament els ...

Com utilitzar correctament els inhaladors

Els inhaladors són la base del tractament de les malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però només són ...

Conservació dels medicaments que cal guardar en nevera. Recomanacions.

La conservació adequada dels medicaments és molt important perquè aquests mantinguin l’activitat farmacològica esperada. No es poden guardar a qualsev ...