x

Consell Farmacèutic

Vacunació COVID-19. Què hem de saber?

A QUI PROTEGEIX?

La vacunació protegeix a la persona que es vacuna i també indirectament a la resta de la població. Quantes més perosnes es vacunin, menor probabilitat haurà que les persones més vulnerables contactin amb el virus. 

QUAN ESTARAN DISPONIBLES?

Les vacunes estaran disponibles de manera progressiva, per aquest motiu s'ha establert un ordre per a vacunar la població tenint en compte criteris ètis, el risc de malaltia greu i el risc d'exposició: 

1_Residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de gent gran i d'atenció a grans dependents. 

2_Personal de primera línia en l'àmbit sanitari i sociosanitari. 

3_La resta de personal sanitari i sociosanitari.

4_Persones amb elevat grau de dependència no institucionalitzats (grau III)

SÓN SEGURES?

Les vacunes són segures.                                                                                                                                                        S'han sotmés als controls habituals de les Agències Reguladores de Medicaments.                     

ON ESTARAN DISPONIBLES ?

Inicialment, les vacunes estaran només disponibles en els serveis de salut i per a l'administració a les persones prioritzades.

Cada Comunitat Autònoma determinarà el lloc o llocs de vacunació segons les persones a vacunar. 

I vacunat o no, no oblidis mantenir les mesures de protecció individual: mans netes, mascaretes, distància de seguretat (1,5-2 m), limita els contactes, ventilació dels espais, queda't a casa si tens símptomes o estas diagnosticat de COVID-19. 

 Al document adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre vacunació COVID-19

Tota la informació sobre la campanya de vacunació a Catalunya la pots consultar aquí 
MÉS VISTOS

Els medicaments i el medi ambient_Punt SIGRE

Cadascú de nosaltres pot promoure actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.  Com tots sabem, és important reciclar correctament els ...

Com utilitzar correctament els inhaladors

Els inhaladors són la base del tractament de les malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però només són ...

Conservació dels medicaments que cal guardar en nevera. Recomanacions.

La conservació adequada dels medicaments és molt important perquè aquests mantinguin l’activitat farmacològica esperada. No es poden guardar a qualsev ...