x

NOTÍCIES

Banc Farmacèutic_9à Jornada de Recollida de Medicaments

De nou la ONG Banc Farmacèutic organitza una Jornada de Recollida de Medicaments, amb la intenció de col·laborar amb les entitats assistencials que atenen les persones en situació de necessitat. Aquesta vegada amb la participació de les farmàcies de Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, Madrid, Granada, Saragossa, Màlaga, Sevilla, Osca, Castelló i València.

La data prevista és el dissabte 20 de febrer de 2016.

Durant aquesta Jornada, voluntaris i voluntàries de l'esmentada ONG ofereixen als ciutadans que entren en una Farmàcia col·laboradora la possibilitat de participar en la campanya, comprant algun dels medicaments (sempre de dispensació sense recepta), productes sanitaris o productes de parafarmàcia, que formen part d'un llistat que prèviament s'ha elaborat, en base a les peticions que les diverses entitats assistencials han fet. Els medicaments comprats pels ciutadans es dipositen en un contenidor que hi haurà a cadascuna de les farmàcies que hi vulguin participar.

Una desena d'entitats assistencials de la província de Girona han sol·licitat a l'ONG Banc Farmacèutic 2.600 medicaments no subjectes a prescripció mèdica per poder atendre milers de persones sense recursos o en risc d'exclusió social que atenen als seus centres. Entre els medicaments mes sol·licitats destaquen antisèptics i desinfectants, analgèsics, productes per al refredat, antiinflamatoris, laxants i alguns productes de parafarmàcia com termòmetres o apòsits pel tractament de cremades.

Es important destacar que únicament es recolliran els medicaments que les entitats assistencials hagin sol·licitat prèviament. Així mateix, en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats, sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies.