x

NOTÍCIES

Consells sobre protecció solar de l'AEMPS 2015

Al document adjunt podeu consultar els consells sobre protecció solar, elaborats per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Consells de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) sobre protecció solar 2015

  • L'Exposició excessiva al sol és un important perill per a la Salut. Tingueu en compte que cap protector solar ofereix protecció total en front als riscs derivats de la radiació solar. Per aquest motiu, és recomanable no romandre molt estona al sol, fins i tot utilitzant un producte de Factor de Protecció Solar (FPS) alt.
  • Eviteu l'exposició solar entre les 12 i les 16 hores. Procureu no adormir-vos al sol. Extremeu les mesures protectores en les activitats a l'aire lliure.
  • No exposeu al sol a nens nenors de 3 anys. Protegiu-los amb roba, barrets, ulleres i protectors solars de FPS alt, que siguin especials per a nens i resistents a l'aigua. Feu-los beure aigua amb freqüència.
  • Utilitzeu un protector solar que protegeixi al menys enfront de la radiació UVB (causant de les Cremades solars) i UVA (principal responsable de l'envelliment prematur de la pell). Aquests dos tipus de radiació afecten també al sistema immunològic i contribueixen al Risc de Càncer cutani.
  • Trieu un protector solar adequat a cada tipus de pell o zona del cos (crema, esprai, llet, gel), tenint en compte el fototip, l'edat i les circumstàncies de l'exposició solar. Utilitzeu un FPS més alt en les primeres exposicions.
  • Apliqueu el Producte en quantitat generosa uniformement sobre la pell seca, mitja hora abans de l'exposició al sol i repetiu l'aplicació cada 2 hores i després de suar, banyar-vos o assecar-vos. No utilitzeu protectors solars que estiguin oberts des de l'any anterior.
  • Extremeu les precaucions a les parts més sensibles al sol: cara, coll, calba, espatlles, escot, orelles i mans. La Protecció dels llavis s'ha de fer amb llapis o barres fotoprotectores i la del cabell amb Productes Específics.
  • Utilitzeu el protector solar fins i tot en els dies ennuvolats. Les radiacions UV atravessen els núvols i es reflecteixen en l'aigua, la sorra, l'herba i la neu.
  • Protegiu-vos la pell amb roba (samarretes, pantalons), el cap amb barrets i els ulls amb ulleres de sol, de la radiació solar. Hidrateu-vos bevent aigua amb freqüència i apliqueu-vos crema hidratant sobre la pell després de l'exposició al sol.
  • Davant de qualsevol canvi en el color, la forma o la Mida de taques o pigues, consulti al dermatòleg.