x

NOTÍCIES

28 de juliol_Dia Mundial de l'Hepatitis "Prevenir l'hepatitis, actuar ja"

El Dia Mundial de l'Hepatitis, coordinat per la Wordl Hepatitis Alliance en col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), pretén enfortir les mesures de prevenció, detecció i control d'aquesta malaltia i millorar l'accés al tractament.La Data de la commemoració coincideix amb el naixement del descobridor del virus de l'hepatitis B, el profesor Baruch Samuel Blumber, guardonat amb el premi Nobel.

L'objectiu d'aquesta celebració, és sensibilitzar la societat sobre l'hepatitis vírica, una malaltia infecciosa que cada any causa la mort de prop d'un milió i mig de persones arreu del món.
La campanya internacional d'enguany, amb el lema "Prevenir l'hepatitis, actuar ja", insta els governs, els professionals de la salut i la població a prendre mesures per evitar l'aparició de la malaltia.
Amb la commemoració del dia mundial de l'Hepatitis, la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha actualitzat la Guia per a la prevenció i el control de l'hepatitis C, en el marc de les actuacions del Pla de Prevenció i Control de l'Hepatitis C impulsat pel Departament de Salut.

Més informació: