x

NOTÍCIES

Decàleg "DRETS DELS PACIENTS EN LES FARMÀCIES COMUNITÀRIES"

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora cada 7 d'abril el Dia Mundial de la Salut. El lema d'aquest any és “La meva salut, el meu dret”.

L'OMS vol defensar el dret de tots, a tot arreu, a tenir accés a serveis de salut. Des del Consejo General s'han volgut sumar a aquesta celebració elaborant, en col·laboració amb la Plataforma d'Organitzacions de Pacients (POP), un Decàleg de Drets dels Pacients en la Farmàcia Comunitària. I des del COFGi l'hem traduït al català. 

En aquesta recopilació de la legislació vigent es resumeixen els principals punts de la normativa que garanteixen els drets bàsics dels pacients com a beneficiaris de la prestació farmacèutica. Legislació que incumbeix tant els drets dels ciutadans associats a la farmàcia com a estructura sanitària, com als farmacèutics com a professionals de la salut. Un document que posa en relleu la importància de la labor assistencial que s'ofereix des de les farmàcies comunitàries i el paper fonamental que exerceixen els farmacèutics en la seva prestació en el si del sistema sanitari per a millorar la salut i la qualitat de vida.