x

NOTÍCIES

Informació i díptic informatiu sobre la Grip pel nou virus A(N1H1)

Us trametem la informació que ens ha facilitat la Subdirecció General de Farmàcia i Productes Sanitaris sobre la grip nova, perquè els farmacèutics en tinguem coneixement i puguem informar adequadament a la ciutadania. Així mateix, us adjuntem el díptic informatiu , disponible també a la pàgina web del Departament de Salut.

Com sabeu es va posar en marxa, de manera urgent, amb el suport de la Direcció General d'Atenció al Ciutadà, un web especial sobre la grip pel nou virus A(H1N1) que des del Departament de Salut s'està actualitzant de manera continuada amb continguts adreçats als ciutadans i als professionals: http://www.gencat.cat/especial/grip_a/cat/index.htm

Nom a utilitzar per tothom: Grip pel nou virus A(N1H1)

Els missatges clau en aquests moments són les mesures de prevenció: higiene i ventilació de llocs tancats. Per això les accions i continguts de comunicació últims són:

Ciutadania en general

1. Mesures de prevenció adreçades a la ciutadania: amb imatges de què cal fer al tossir i esternudar i com s'han de rentar les mans.http://www.gencat.cat/especial/grip_a/cat/mesures.htm .

2. Informació important: document en PDF format díptic per tal que us descarregueu, imprimiu, feu còpies i distribuïu als ciutadans en: ajuntaments, centres sanitaris , departaments i dependències de la Generalitat, establiments, etc... Aquest díptic s'actualitzarà si és necessari, per això s'ha posat la data a la coberta. http://www.gencat.cat/especial/grip_a/img/GripA.pdf


3. Informació i consells: de manera periòdica s'està actualitzant aquesta informació en el web (preguntes freqüents). S'està treballant l'explicació pedagògica de les fases de l'OMS, avui afegirem més informació sobre els medicaments i en concret sobre la venda d'antivirals per Internet que s'està produint.

4. Recomanacions als viatgers: s'ampliaran continguts amb informació dels aeroports.

Professionals de la salut

El punt del menú Vigilància epidemiològica recull la informació adreçada als professionals de la salut http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir438/doc30553.html amb:

1. El pla d'actuació: s'actualitza periòdicament

2. Com informació relacionada hem afegit la publicació actualitzada de les : Precaucions i mesures d'aïllament per evitar la transmissió de les infeccions als centres sanitaris.

3. Informació important díptic PDF http://www.gencat.cat/especial/grip_a/img/GripA.pdf

Documents adjunts