x

NOTÍCIES

Informació sobre el brot de listeriosi associat al consum de carn entatxonada

L’Agència de Salut Pública de Catalunya va rebre la notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries andaluses, de tots els lots de carn entatxonada marca La Mechá, fabricada per l’empresa sevillana MAGRUDIS SL, associada al brot d’Andalusia.

L’empresa andalusa MAGRUDIS SL està fent efectiva la retirada del mercat del producte implicat. D’acord amb la informació rebuda, el producte i lots afectats són:

  • Carn entatxonada. Marca “La Mechá”. Es considera afectat tot el producte fabricat des del mes de maig, atès que la data de caducitat és de 3 mesos.
  • Distribució: comunitats autònomes d’Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-La Manxa i les Illes Canàries.
Com a resultat de les actuacions de control oficial realitzades per l’ASPCAT, s’ha comprovat que a Catalunya no s’ha distribuït el producte afectat.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats autònomes esmentades, que hagin consumit el producte indicat anteriorment i que tinguin alguna simptomatologia, que vagin al seu centre d’atenció primària de referència.

Més informació