x

NOTÍCIES

L' Agència Europea del Medicament (EMA) aprova la primera vacuna pediàtrica contra la COVID-19

L' EMA ha recomenat que s'autoritzi una extensió d'indicació per la vacuna contra la COVID-19 Comirnaty per incloure el seu ús en menors de 5 a 11 anys. El medicament desenvolupat per BioNTech/Pfizer ja comptava amb l'autorització d'ús per majors de 12 anys. D'aquesta manera, l'EMA dona llum verda a la primera vacuna pediàtrica contra la COVID-19 autorizada en la Unió Europea.

  • El CHMP, format per experts de les autoritats competents, entre elles l'AEMPS, ha completat la seva avaluació basada en un assaig clínic en el que la vacuna de Comirnaty ha demostrat una eficàcia del 90,7% en prevenció d' infecció sintomàtica per COVID-19 en nens entre 5 i 11 anys.
  • La dosis és menor que en adults, 10 micrograms, i s'administrarà de la mateixa manera que en els adults : dos dosis amb un interval de tres setmanes
  • Les reaccions adverses més freqüents identificades en aquesta franja d'edat son similars a les registrades en majors de 12 anys, lleus o moderades i milloren als pocs dies de la vacunació.

Podeu trobar tota la informació publicada a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).