x

NOTÍCIES

La Farmàcia, establiment segur contra la violència masclista.

L'estat de confinament derivat de la situació d'emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i llurs fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc. Una situació excepcional de confinament, on la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la, pot afavorir les situacions de violència, amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trobar suport de familiars, professionals, i altres recursos.

Per aquest motiu les farmàcies com a servei bàsic que són, i per tal de garantir l’atenció a dones víctimes de violència masclista durant  l’estat de confinament , col·laboraran amb  l’Institut Català de les dones en la difusió d’aquest servei facilitant la trucada al 900900120, en el cas que la dona requereixi d’acompanyament o assessorament psicològic i jurídic, o bé trucant al 112 només en cas d’emergència.

La Línia 900900120, d’atenció a dones en situació de violència masclista, esdevé en aquest context de confinament un servei central i una de les principals portes d’entrada a la xarxa de recursos. Es tracta d’un servei telefònic confidencial i gratuït que atén durant les 24 hores els 365 dies de l’any. També es pot accedir al recurs a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat.

Més informació (rètol en altres idiomes,...)