x

NOTÍCIES

Nou calendari de vacunacions sistemàtiques 2022

El Departament de Salut ha actualitzat el calendari de vacunacions sistemàtiques, i malgrat que encara no ha estat publicat al DOGC,  és vigent des del passat 1 de març de 2022 . Podeu consultar AQUÍ el nou calendari de vacunació sistemàtica.

Com a novetat important, el nou calendari inclou la vacuna contra el Menigococ B per als infants nascuts el 2022 (als 2, 4 i 12 mesos d'edat).
Els nens nascuts el 2021 amb dosis pendents (2ª i/o 3ª dosi) no tindran accés a aquesta vacunació sistemàtica (gratuïta) i caldrà que s'adrecin a les farmàcies amb la corresponent recepta mèdica, tal i com han estat fent fins ara.

Les vacunes autoritzades per al Menigococ B tenen la consideració de medicament sense cupó precinte (DIHSC) i la seva dispensació en farmàcia serà en àmbit privat (l'usuari/a pagarà el 100% del PVPIVA).

Podeu disposar de més informació AQUÍ, on trobareu una sèrie de preguntes i respostes que us poden ser d'utilitat alhora de resoldre  dubtes que us puguin sorgir.

Informació sobre la vacunació d'adolescents i joves contra el meningococ tetravalent: 4 serogrups de meningococ (A, C, W i Y)

 Ministeri de Sanitat_Preguntes i respostes sobre la vacunació en front la Meningitis

Al document adjunt podeu consultar la publicació al DOGC - ORDRE SLT/46/2022, de 22 de març, per la qual s'actualitza el calendari de vacunacions sistemàtiques.