x

NOTÍCIES

Programa d’Educació Sanitària a la Gent Gran (PESGG)_2020

Obert el període de sol·licitud de xerrades per a l’Edició 2020 del Programa d’Educació Sanitària pel bon ús dels medicaments (PESBUM).

El Programa d'educació sanitària pel bon ús dels medicaments (PESBUM) és una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics comunitaris amb l'objectiu d'augmentar el coneixement sobre l'ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig.

Qui fa la sol·licitud?

Els ajuntaments de la província de Girona, mitjançant el Formulari on line rebut per mail des del COFGI. El termini d’inscripció no està obert aquest 2020 degut la situació d'alerta sanitària per la COVID-19. L'assignació del farmacèutic/a formador/a es fa des del COFGI seguint el Procediment establert.

A qui s’adrecen les xerrades? 

A tota la població interessada per augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig, on el farmacèutic pot tenir un paper important com a educador sanitari, no només a nivell de la promoció del bon ús dels medicaments, sinó també en la prevenció d'errors de medicació i de possibles interaccions medicamentoses.

En l’edició de l’any 2020, el Programa ofereix els següents temes:

  • Què cal saber sobre la incontinència urinària
  • Què cal saber sobre els antibiòtics
  • Què cal saber sobre el dolor
  • Què cal saber sobre la diabetis
  • Què cal saber sobre la hipercolesterolèmia
  • Què cal saber sobre la hipertensió arterial
  • Què cal saber sobre la salut bucodental (nova)
  • Què cal saber sobre l'insomni (nova)
  • Un cicle de dues xerrades; una primera amb conceptes bàsics sobre "El bon ús dels medicaments", i una segona, en format taller, sobre la "Importància de seguir bé els tractaments".

On i quan es fan?

Les xerrades es realitzen en centres cívics, casals de gent gran, ajuntaments i residències d'avis, arreu de Catalunya.
Els tallers tenen una durada aproximada de 45 minuts i l'assistència és voluntària i sense cap cost per part dels participants ni ajuntaments.

El període per a la seva realització està a l'espera de l'evolució de la COVID-19.

Qui les organitza?

El PESBUM és fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el CatSalut.

 

En l'edició 2018, a la Província de Girona s'han realitzat 108 xerrades en les que hi han assistit un total de 1654 persones, de 73 poblacions diferents  i en les que hi han intervingut 71 farmacèutics i farmacèutiques de la província. La mitjana d’assistents a les xerrades ha estat d’unes 19 persones.

Més informació

Cartell xerrades 2020

Esperem que l’edició 2020 sigui de nou un èxit.

Encara no tenim xerrades programades per aquest 2020. Consulta-les AQUÍ.