x

NOTÍCIES

Resultats molt positius en termes de salut i economia, amb el Servei d'Adherència Terapèutica a les farmàcies

El programa AdherenciaMED confirma el cost-efectivitat del Servei d'Adherència Terapèutica desde les farmàcies, amb resultats molt positius en termes de salut i economia.    

El passat 23 d'abril, es van presentar a Madrid a la Jornada Investigació i Resultats en Salut desde la Farmàcia Comunitària, els resultats del Programa AdherenciaMED, estudi en el que hi han participat 1.186 pacients en 98 farmàcies de A Coruña, Albacete, Ciudad Real, Guadalajara, Santa Cruz de Tenerife i Soria:

  • La intervenció del farmacèutic/a aconsegueix un impacte positiu en el control clínic de les malalties, amb porcentatges del 30% en el control de l'asma, 22% en l'EPOC i 13% en la Hipertensió Arterial.
  • Des de un punt de vista econòmic, el Servei ha confirmat el seu cost-efectivitat, al generar un increment de la qualitat de vida dels pacients amb costos addicionals baixos.

La prestació del Servei d'Adherència Terapèutica desde les farmàcies permet elevar en un 30% el percentatge de pacients adherents als tractaments farmacològics i augmentar la qualitat de vida del pacient en 5 punts. Aquests són alguns resultats d' AdherenciaMED, un programa d'investigació del Consejo General de Farmacèutics, amb la col·laboració científica de les Universitats de Granada i Tecnològica Sídney, i el recolçament de Laboratoris CINFA. L'objetiu del programa va ser disenyar el Servei d'Adherència Terapèutica, avaluar el seu impacte en pacients en tractament per la hipertensió arterial, asma o Malaltia Pulmonar Obstructiva Crónica (EPOC), i posteriorment, treballar en la seva implantació. 

AdherenciaMED - INFORME DELS RESULTATS

CONSIGUE - INFORME DELS RESULTATS

Més informació