x

NOTÍCIES

Programa Pilot de Cribratge de la COVID-19 amb participació de les farmàcies al districte de Les Corts (Barcelona)

Avui 17 de desembre comença a Barcelona (Districte de les Corts) el Programa pilot voluntari de Cribratge de la COVID-19 amb la participació de la farmàcia.

Aquest Programa pilot es desenvoluparà fins el 22 de gener de 2021, amb l'objectiu que es pugui estendre a tot Catalunya en cas que els resultats siguin satisfactoris.

Pel que fa al procediment, es seguirà un model similar al Programa de Cribratge de càncer de còlon i recte (PDPCCR), de manera que la població diana serà convidada pel Departament de Salut a participar, mitjançant carta o SMS, per tal que s'adreci a una de les farmàcies participants on se li lliurarà un test PCR d'automostra de saliva.

Aquest programa presenta un risc mínim per a la farmàcia, ja que l'usuari és qui es pren la mostra a casa seva. Una vegada lliurada la mostra a la farmàcia, l'usuari/a rebrà els resultats directament a "La meva Salut".

Esperem que els resultats d'aquesta Prova Pilot siguin satisfactoris, i que aquest Programa pugui ser una realitat a tot Catalunya tant aviat com sigui possible.

En el document adjunt remetem nota de premsa relativa a l'inici del Programa pilot de cribratge de la COVID-19 amb proves PCR  a través de les farmàcies de Les Corts de Barcelona

 

Documents adjunts