x

NOTÍCIES

Publicat l’Estudi sobre el Projecte Obrir Girona a Scientific Reports. (IF: 4.996, Q1)

L’Estudi del projecte Obrir Girona s’ha publicat a Scientific Reports. (IF: 4.996, Q1), i es troba disponible a Pubmed amb el títol: "SARS-CoV-2 transmission risk screening for safer social events: a non-randomised controlled study".

Podeu consultar-lo a: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9326423/

Com bé recordareu, “Obrir Girona” es va realitzar en el període del 23 d’abril al 21 de maig de 2021. És una col·laboració entre el Col·legi de Farmacèutics de Girona (COFGi), els /les investigadors/es de la Unitat de Suport a la Investigació  de Girona (IDIAP Jordi Gol) i el Centre d’excel·lència tecnològica que té l’objectiu de promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades a Catalunya (Blockchain Catalunya), i en el que es va comptar amb la  participació de 33 farmàcies comunitàries dels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis.

L’actuació de les 33 farmàcies participants va permetre posar de relleu la tasca important que es pot fer des de la farmàcia comunitària en benefici del control de la pandèmia COVID19, en un moment en el qual els Test TAR encara no estaven considerats productes sanitaris d’autodiagnòstic, i oficialment,  cap altra comunitat autònoma realitzava TAR en les farmàcies comunitàries.

Els resultats d'aquest Estudi també es presentaran en un pòster al proper Congrés Nacional d'Oficina de Farmàcia, que tindrà lloc el proper mes de setembre a Sevilla.

Agraïm de nou la participació i la bona feina realitzada per tots els professionals d'aquestes 33 farmàcies, fent que aquest gran repte col·lectiu realitzat a la nostra província finalitzés amb èxit.