x

NOTÍCIES

25 de setembre de 2018_Dia mundial del Farmacèutic

El 25 de setembre està establert com el Dia Mundial dels Farmacèutics per la Federación Internacional Farmacèutica (FIP). El lema d'aquest any "Els Farmacèutics: els teus experts en medicaments" vol destacar el paper del farmacèutic en la promoció de la salut i prevenció de la malaltia, en la proximitat i accessibilitat  dels  medicaments als pacients,  en la  col·laboració amb la resta de professionals sanitaris, en la investigació de nous medicaments, fomentant l'ús responsable dels medicaments i impulsant  serveis professionals farmacèutics. 

  • Els farmacèutics volen destacar la feina que es desenvolupen en diversos àmbits de la salut, des de la Farmàcia comunitària, la investigació i la docència, la Salut Pública, els Hospitals, la Distribució o els Anàlisis Clíniques, entre d'altres.
  • A l'Estat Espanyol hi ha actualment 72.500 farmacèutics col·legiats. La gran majoria treballen en farmàcia comunitària.
  • Farmacèutics i pacients compartiran aquest dia a les xarxes socials amb el hashtag # dmf2018 i #worldpharmacistsday

Aquest any la professió vol incidir en el paper que juga el farmacèutic com a expert en el medicament en totes les àrees professionals i nivells assistencials.

Cal destacar que el farmacèutic està present en tota la vida del medicament, des de la investigació i distribució fins a la seva dispensació, però també en àmbits com la formació d'altres professionals sanitaris i avança en àmbits com la implantació de serveis farmacèutics.

Així,  a més dels farmacèutics que desenvolupen la seva tasca professional a les més de 300 farmàcies de Girona, existeixen farmacèutics en molts altres àmbits com en la investigació, la indústria i distribució farmacèutica, la farmàcia hospitalària, la salut pública, la docència, l’ alimentació, els anàlisis clínics, la dermofarmàcia o l'ortopèdia, entre altres. El perfil del llicenciat en farmàcia és femení.

Amb motiu del Dia Mundial, el "Consejo General de Col·legis Oficials de Farmacèutics" ha elaborat un cartell per tal que tots els professionals que ho desitgin el pengin als seu llocs de treball, així com un vídeo commemoratiu i material per a la seva difusió en xarxes socials.

Una de les característiques distintives de la Farmàcia de l’estat espanyol és la seva distribució, ja que garanteix que quasi el 100% de la població disposi d'una farmàcia a prop de casa. L’Estat espanyol és un dels països europeus que menys habitants té per farmàcia, lluny de països com Suècia amb més de 10.000 habitants per farmàcia o Dinamarca amb 17.000 o Regne Unit amb 5.000 habitants de mitjans de comunicació.


Als seguents enllaços trobareu:

CARTELL  (en català): http://www.portalfarma.com/Profesionales/campanaspf/categorias/Documents/2018-Dia-Mundial-Farmaceutico-Catalan.pdf

MÉS INFORMACIÓhttp://www.portalfarma.com/Profesionales/campanaspf/categorias/Paginas/Varios/Dia-Mundial-Farmaceutico-2018.aspx

 

Documents adjunts