x

NOTÍCIES

25 de setembre de 2019_Dia mundial del Farmacèutic

El 25 de setembre  està establert com el Dia Mundial dels Farmacèutics per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP).  Amb el lema d'aquest any "Medicaments segurs i efectius per a tots"  els farmacèutics volen destacar la tasca fonamental que desenvolupen en favor de la seguretat del pacient, promovent el bon ús dels medicaments, així com de l'efectivitat dels fàrmacs ajudant els ciutadans mitjançant el seguiment dels seus tractaments..

Des de la FIP es destaca la responsabilitat dels farmacèutics que treballen cada dia, no només per garantir l'accés als medicaments, sinó també perquè els pacients facin un ús adequat dels mateixos evitant l'aparició d'errors i efectes no desitjats i augmentat així la seguretat i efectivitat dels fàrmacs. D'aquesta manera, la intervenció del farmacèutic permet obtenir els resultats esperats dels tractaments millorant la salut dels ciutadans i evitant altres costos associats al mal ús dels medicaments.

Organitzacions i membres de tot el món, entre elles el Consejo General , els diferents Col·legis de Farmacèutics i farmacèutics a títol particular se sumen cada any a aquesta celebració amb l'objectiu de destacar la tasca de la professió farmacèutica i compartir-ho entre d'altres amb els pacients, administracions, altres professionals de la salut.

Una de les característiques distintives de la Farmàcia de l’estat espanyol és la seva distribució, ja que garanteix que quasi el 100% de la població disposi d'una farmàcia a prop de casa. L’Estat espanyol és un dels països europeus que menys habitants té per farmàcia, lluny de països com Suècia amb més de 10.000 habitants per farmàcia o Dinamarca amb 17.000 o Regne Unit amb 5.000 habitants de mitjans de comunicació.


Als seguents enllaços trobareu:

CARTELL  (en castellà): https://www.portalfarma.com/Profesionales/campanaspf/categorias/Documents/2019-Dia-Mundial-Farmaceutico-Castellano.pdf

CARTELL (en català): pendent

MÉS INFORMACIÓhttps://www.portalfarma.com/Profesionales/consejoinforma/Paginas/2019-dia-mundial-farmaceutico-lema.aspx