x

NOTÍCIES

Farmamundi nou enviament de material sanitari i medicaments a Moçambic

Us adjuntem el comunicat que hem rebut de Farmamundi sobre el nou enviament de material sanitari i medicaments a Moçambic i la reptació de fons per afrontar aquestes situacions.

Així mateix, també aprofitem per informar-vos que Farmamundi acaba de rebre la certificació de la Direcció General d’Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea (ECHO) com a ONG en el camp de l’Acció Humanitària (AH).  

En aquest sentit, us traslladem íntegrament la comunicació rebuda sobre la concessió de la certificació:

Em plau fer-te saber que Farmamundi acaba de rebre la certificació de la Direcció General d’Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea (ECHO) com a ONG en el camp de l’Acció Humanitària (AH).  Aquesta acreditació es suma a la de Centre d’Aprovisionament Sanitari, en línia amb la seva naturalesa farmacèutica, emesa per la mateixa Direcció General, i s’inscriu en el reconeixement de les activitats desenvolupades ens els darrers anys per Farmamundi en el camp de la defensa del dret a la salut.

Per a la seva obtenció, s’ha hagut de superar una exigent auditoria en camps tant diversos com els de transparència de l’ONG, anàlisis de les accions realitzades en aquest terreny, aliances amb contraparts solvents, codis de conducte i ètic, gestió de riscos laborals, polítiques d’assetjament laboral i capacitat de gestió i financera, entre d’altres. L’acreditació  ens posiciona dins del grup de les ONG més rellevants de l’UE.

Essent un reconeixement important, el fet té un major impacte en  ser la única  ONG farmacèutica en tota la UE que obté aquesta qualificació. Per tot plegat , m’atreveixo a demanar-te  que en doneu la major divulgació, doncs és un fet que reforça la imatge de solidaritat de la professió farmacèutica i l’enforteix.

A més, com bé coneixes, en els darrers anys hem fet passes endavant per contribuir a la justícia global i mantenim varies línies d’acció addicionals en el camps de projectes de Cooperació, Educació per al Desenvolupament i  en el d’ Ajuda Humanitària (activitats validades per l’AECID);  essent ben conegut  dins d’aquesta darrera línia, el  del Fons d’Ajuda Humanitària i d’Emergència (FAHE) en el que hi veniu contribuint.

D’altra  banda, recordar-te que darrerament Farmamundi com a integrant de l’equip de l’hospital d’emergència (projecte “START”) homologat per l’OMS, ha participat activament en el desplegament de l’hospital a Moçambic,  a on tenim un farmacèutic desplaçat. Paral·lelament hem activat un pla FAHE per ajudar a fer front a la crisi humanitària causat pel cicló “Idai”. En aquest sentit us volem demanar també que doneu la màxima divulgació, i en el seu cas un ajut excepcional, per poder sostenir-lo davant la persistent gravetat de la situació.”

Documents adjunts