x

NOTÍCIES

Nou Servei Digital: La TSI a “La Meva Cartera”

En els propers dies es posarà en marxa "La meva cartera" (“wallet”) de Catalunya, concebut com un nou servei digital perquè la ciutadania pugui dur en un sol espai del mòbil tots els carnets de la Generalitat (TSI, el de família nombrosa, el de biblioteques o la T-Mobilitat, entre d'altres) i també títols privats.

Aquesta solució, que s’anirà implantat progressivament, permetrà la identificació del ciutadà de manera fàcil, còmoda i segura, simplificant processos i tràmits, i s’emmarca en la línia estratègica impulsada pel Govern de la Generalitat per potenciar la digitalització i l’apoderament de la ciutadania en aquesta matèria.

El primer títol que s'incorporarà  “La meva cartera” del mòbil serà  la TSI (targeta sanitària individual), per identificar-se en format digital, primer a la farmàcia, i posteriorment, a les entitats del sistema de salut que ho requereixin.

El factor determinant per iniciar aquest projecte a les farmàcies ha estat l'alt nivell de digitalització de les oficines de farmàcia catalanes ja que totes compten amb  lectors de codis.

La identificació digital de la TSI serà complementària a la utilització de la TSI física, i per tant, ambdues seran vàlides indistintament.

Quins passos haig de seguir per disposar del nou servei digital “La meva cartera” al mòbil?

  • Accedir amb el navegador web del mòbil a lamevacartera.gencat.cat<https://lamevacartera.gencat.cat/>
  • Crear un accés directe en forma d’icona a la pàgina d’inici del telèfon (així funcionarà com una app sense necessitat d’anar als markets).
  • Un cop dins de l’aplicació, cal acceptar el tractament de les dades personals.
  • Seguidament, per identificar-se, s’ha de fer servir un certificat digital: l’idCAT Mòbil (mitjà còmode, segur i molt fàcil d’utilitzar des del mòbil) o un altre sistema compatible.
  • Un cop identificat, les targetes disponibles es descarreguen i ja es poden utilitzar.
  • L’aplicació ofereix l’opció de fer servir el sistema de protecció del mòbil (PIN, Face ID...) per evitar haver d’identificar-se cada vegada que s’hi accedeix.