x

NOTÍCIES

Test d'autodiagnòstic de COVID19 sense prescripció mèdica a les Farmàcies. Aprovada la modificació del RD 1662/2000

Finalment AVUI s'ha publicat al BOE la modificació anunciada fa dies del RD 1662/2000 sobre productes sanitaris per al diagnòstic in vitro.
A partir de demà, doncs, les farmàcies ja poden dispensar tests d'autodiagnòstic de la COVID-19 (d'antígens i d'anticossos) sense prescripció mèdica. 
(adjunt pots consultar el text complet d'aquesta publicació).

Com a usuari/a és important seguir les instruccions d'educació sanitària realitzades pel farmacèuic/a sobre com interpretar els resultats adequadament i pel que fa a l’autoresponsabilitat. L’usuari/a ha de tenir clar com actuar davant un resultat positiu i també ha de ser conscient que un test amb resultat negatiu podria estar associat a poca càrrega viral, però no es descarta el contagi, i en cap cas l’eximeix de prendre les mesures de prevenció davant la COVID-19 (distància, mans, mascareta, ventilació i quarantena en cas de ser contacte estret d’un positiu).

Celebrem que finalment la dispensació de tests d’antígens sense recepta mèdica es pugui fer a través d’un entorn sanitari, segur i d’assessorament professional com són les farmàcies, tot i que lamentem que aquesta mesura hagi trigat tant a entrar en vigor.  Adjunt us fem arribar la nota de premsa del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya que aquest matí s'ha enviat als mitjans de comunicació.

Documents adjunts