x

NOTÍCIES

Campanya Vacunació antigripal 2022-2023_Infografia per a Farmacèutics (Actualitzat 15/11/2022)

 En relació a la propera campanya de vacunació antigripal, el Ministeri de Sanitat ha publicat el document "Recomanacions sobre vacunació contra la grip establertes per el Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a la temporada 2022-2023"

L'objectiu principal de la vacunació antigripal és reduir la mortalitat i morbiditat associada a la grip i l'impacte de la malaltia en la comunitat.

En algunes persones la grip pot arribar produir complicacions greus. Alhora, l’evidència recent mostra que la mortalitat de les persones amb COVID-19 es duplica quan també estan infectades pel virus de la grip. Vacunar-se contra la grip és vital per reduir la transmissió de la malaltia i facilitar, alhora, la lluita contra la COVID-19.

La vacuna, que s’ha d’administrar cada any perquè la seva preparació varia en funció dels virus gripals, és segura i té uns efectes adversos mínims. Les persones considerades de risc es poden vacunar gratuïtament al sistema sanitari públic.

Enguany, determinats grups poblacionals es poden vacunar de la grip i la COVID-19 a l'hora.

Qui es pot vacunar de la grip i la dosi de record de la COVID aquesta tardor ?

Es  recomana la vacunació de la grip juntament amb la dosi de record de la COVID-19 a:

  • Persones de 60 anys o més.
  • Personal sanitari o sociosanitari
En relació a les Recomanacions de vacunació contra la grip Campanya 2022-2023 i atès que els farmacèutics comunitaris s’emmarquen en els grups de risc que cal vacunar (punt 6.3 Persones que poden transmetre la grip a les que tenen un risc alt de presentar complicacions), us confirmem que, des de Salut Pública, s’ha informat als centres de salut de la necessitat de garantir l’accessibilitat a la vacunació a tots els col·lectius on estan indicades les vacunes. En aquests casos, caldrà sol·licitar cita al seu CAP per a rebre ambdues vacunes en cas necessari.
NOU !!!S’ha obert la possibilitat també que els professionals santitaris, puguin anar a vacunar-se a qualsevol centre vacunal, sigui o no el seu CAP de referència.

 Qui es pot vacunar únicament de la grip aquesta tardor?

Es recomana la vacunació de la grip a:

  • Embarassades
  • Pacients crònics

Quan i com em puc vacunar?

Per demanar dia i hora per a la vacunació cal fer-ho a La Meva Salut a citasalut.cat o a través dels centres d'atenció primària (CAP).

Més informació sobre la vacunació antigripal: aquí

Documents adjunts