x

Consell Farmacèutic

Programa TAR a través de les Oficines de Farmàcia Comunitària

Des del 30 de juliol la ciutadania pot accedir a proves diagnòstiques TAR d'automostra a través de les Oficines de Farmàcia Comunitària de Catalunya.

Actualment hi ha 3 modalitats de proves de prova diagnòstica disponibles a les farmàcies:

1. Test d'automostra de venda lliure .

La farmàcia dispensa un test d'autodiagnòstic ràpid d'antígens COVID-19 i l'usuari es fa la prova fora de la farmàcia.

  • Soc contacte estret d'un cas positiu de COVID-19, què he de fer quan sàpiga el resultat?
  • No soc contacte estret d'un cas positiu de COVID-19, què he de fer quan sàpiga el resultat?

2. Test d'automostra supervisat a la farmàcia .

La farmàcia  dispensa un test d'autodiagnòstic i l'usuari es fa la prova supervisada pel farmacèutic a la mateixa farmàcia. L'usuari/a paga el cost del servei.

  • El resultat de la prova diagnòstica de COVID-19 ha sortit negatiu. Què he de fer?
  • El resultat de la prova diagnòstica de COVID-19 ha sortit positiu. Què he de fer?

3. TAR supervisat finançat. 

Prova gratuïta a determinats col·lectius prioritzats * per criteri de Salut Pública. Test d'automostra supervisat a la farmàcia i finançat per a les persones immunitzades de  la població diana establerta que hagin estat contacte estret d'un cas positiu dintre del seu grup bombolla i hagin rebut la prescripció al seu pla de medicació .

Consideracions importants a tenir en compte:

  • Obtenció del certificat COVID digital de la UE: La única modalitat de prova realitzada a la farmàcia que permet obtenir el certificat COVID digital UE és la modalitat TAR supervisada i finançada. En aquests casos, les persones sense CIP (no disposen de la MevaSalut) es poden descarregar el certificat COVID digital de la UE des del següent enllaç (posant el DNI, NIE o Passaport).
  • Si es vol realitzar un test vàlid per a l'emissió del Certificat COVID digital de la UE, al següent enllaç trobareu com consultar els centres acreditats per obtenir-lo.
  • * Població diana per al TAR supervisat finançat: actualment alumnes d’ESO, batxillerat, FP i altres ensenyaments, i professorat d’educació infantil, educació primària i educació especial immunitzats i/o amb la pauta completa de vacunació que han estat contacte estret d'un cas positiu de COVID-19 a l'escola.
Aquí pots consultar les Farmàcies participants en el Programa TAR
MÉS VISTOS

Els medicaments i el medi ambient_Punt SIGRE

Cadascú de nosaltres pot promoure actituds més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.  Com tots sabem, és important reciclar correctament els ...

Viatjar amb tranquil·litat. Recomanacions per a viatges internacionals.

PREPARANT EL VIATGE -Vacunacions Truca a CAtSalut Respon 061 i demana consell sobre les vacunes necessàries en el país de destí.Programa la visita ...

Com utilitzar correctament els inhaladors

Els inhaladors són la base del tractament de les malalties respiratòries com l’asma o la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), però només són ...